снимка Петел, архивРедактор: e-mail: В интернет започна събирането на подписи за увеличаването

...
снимка Петел, архивРедактор: e-mail: В интернет започна събирането на подписи за увеличаването
Коментари Харесай

Шофьори искат да карат с 90 км/час по два булеварда във Варна, започнаха петиция

снимка " Петел ", списък

Редактор: 

e-mail: 

В интернет стартира събирането на подписи за увеличението на разрешената скорост по избрани пътни сектори във Варна от 50 на 80-90 км/ч. Настоява се водачите да могат да карат съвсем два пъти по-бързо от в този момент по бул. „ Левски “, по бул. „ Княз Борис I “ от ИУ до изхода на града в посока курортите, както и „ Слънчев ден “., стартирана от Венелин Дянков (публикуваме го без редакторска намеса):

" 1. Новия бул. Левски е напълно без опция пешеходци да стъпят на него, на никое място няма пешеходни пътеки и е с построени подлези и надлези, а ограничаването е 50 км/ч.

2. Отсечката на бул. Княз Борис I от Икономическия университет до сп. Почивка е с построени подлези на всяка спирка, а тук-там и сред спирките, на никое място няма пешеходни пътеки. Почти на всички места има високи огради, с цел да не могат пешеходци да пресичат. Преди години ограничаването на скоростта беше 80км/ч, а в този момент е 50км/ч.

3. Отсечката от сп. Почивка до Слънчев ден е с построени подлези на всяка спирка, на никое място няма пешеходни пътеки, на всички места има високи мантинели, с цел да не могат пешеходци да пресичат. а ограничаването е 60 км/ч.

4. Отсечката от Слънчев ден до края на този четирилентов път в посока побити камъни има 2 пешеходни пътеки, на всички места другаде има високи мантинели, с цел да не могат пешеходци да пресичат. а ограничаването е още веднъж 60 км/ч.

Предлагам позволената скорост на тези прави да се вдигне на 80-90км/ч, каквато е практиката при сходни прави във София и други огромни градове. Там където има пешеходни пътеки да се сложат светофари за пешеходци. "

Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР